Інститут Україніки

Головне меню

Фотопроект М. Матуса

Семейный альбом 1893 - 1957

Карта проїзду

 

Молочні страви відносно мало поширені в українській кухні. Вони характерні, швидше за все, для Північної і Лівобережної України.
Проте, три приведених нижче методи закваски молока типові для більшої частини України.

 

ГУЛЯНКА
1 л молока, 1 ст. ложка сметани.

Молоко закип'ятити, трохи охолодити (приблизно до 40-35 ос) і в ще тепле додати сметану. Добре розмішати і поставити в холодне місце.

 

РЯЖАНКА
5 стаканів молока, 1 стакан сметани.

Молоко кип'ятити в товстостінному емальованому або керамічному посуді на дуже повільному вогні до тих пір, поки воно не стане кремовим за кольором. При цьому треба стежити, щоб воно не пригоріло і безперервно помішувати його.
Потім молоко охолодити, влити в нього сметану. Рівномірно розмішати і подавити на 2-3 години для загустіння.

 

МОЧАНКА
500 г свіжого домашнього сиру, 0,5-1 стакан сметани, 3 ст. ложки зеленого лука, 1 ст. ложка кропу.

Всі продукти гарненько перемішати в однорідну масу.

  • 06
  • 09
  • 10
  • 11
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 15
  • 07
  • 08
  • 12
  • 14
  • 15
  • 01
  • avtoportret khudozhnika
  • chi daleko do afriki
  • kholodniy dush istorii
  • mariya bashkirtseva
  • petro yatsik
  • poet iz pekla
  • prigodi kozaka mikoli
  • privatna sprava
  • ukrainski metsenati
  • 25poetiv

Хто зараз на сайті

На сайті 83 гостей та відсутні користувачі

Відкритий лист